Robert Pattinson


Életrajz


Robert Douglas Thomas Pattinson 1986. május 17-én született Londonban. Édesanyja Claire, egy modellügynökség vezetője és édesapja Richard autók importálásával és eladásával foglalkozik. 

Két lány testvére van, Lizzy és Victoria, akik közül Lizzy dalszöveg írással,  Victoria reklámkészítéssel foglalkozik. 

Rob a Tower House iskolát, majd a Harrodian iskolát végezte el, ezek után pedig tagja lett egy amatőr színházi csoportnak. 
Rob mindig is szeretett volna színész lenni, de a zenélés és a modellkedés se áll távol Tőle. 

Első, mondhatni nagyobb szerepe a német Rings of the Nibelungs című tv filmben volt, majd szerepelt a Vanity fairben is, de szerencsétlenségünkre kivágták jelenetét a végleges verzióból.

Ezek után megismerkedett Tom Riley rendezővel, aki beválasztotta Cedric Diggory karakterének.
Szereplése után a neves The Times kikiáltotta a 'Holnap sztárjának', amivel sokat nem tévedtek, hisz 2008-ban a hatalmas színészi áttörését az Alkonyat filmeknek köszönhetően Edward Cullen karaktere meghozta. 


Őrületes rajongás, és rivaldafény középpontjába került pillanatok alatt, ami későbbi szerepeket is hozott számára.
Színészi teljesítménye nem volt kérdés, ezért az Alkonyat filmek második része, az Újhold után, szerepet kapott az Emlékezz rám-ban(2010), majd a Vizet az elefántban(2011), aztán a Szép Fiúban(2012) megkapta Georges Duroy szerepét, és végül a Cosmopolisban(2013) a neves rendező David Cronenberg választotta meg Eric Packer szerepére, mindezek közbe leforgatta a maradék három Alkonyat részt is.

A jelenben, Robnak négy filmje vár a forgatásra - Maps to the stars, Queen of the Desert, Mission: Blacklist, Hold on to me.

Viszont a The Rover már túl van a forgatáson, utómunkálatokon vesz részt, hamarosan mozikban is bemutatásra kerül

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése