2012. július 25.

Interjú Robbal

A rajongói nagyon izgatottak voltak amikor néhány héttel ezelőtt meglátogatta Berlint.
A színész nem azért volt itt, hogy reklámozza vámpír szerepét a 'Twilightban' hanem, hogy bemutassák  David Cronenberg filmadaptációját a Don DeLillo által írt 'Cosmopolist'.
Photobucket
Az angol férfival beszélgettünk a régi és új szerepeiről, és arról is, hogy mik voltak a legjobb és legrosszabb pillanatai a tavalyi évben.


Mr. Pattinson a hajad megint hosszabb lett. Levágták a hajad, aztán megnőtt, aztán megint visszavágták. Vajon ez a Bel Ami vagy a Cosmopolis szerep kedvéért volt?
Egyik sem. Amiatt a fim miatt történt így, amiben én játszom azt a katonát aki megtalálta Sadam Hussein-t. A forgatás állítólag ősszel kezdődik, de ez még csúszhat későbbre is.

A szerepeid egyre inkább hátra hagyják a fantasy műfaját, és egyre valószerűbbek, egyetértesz ezzel?
Színészként, csak nagyon szerencsésnek kell lenned, hogy megkapjál egy kiváló szerepet,  és én élek az ilyen lehetőséggel. Ha több valószerűbb szerepet kapnak, az véletlen egybeesés lehet, vagy tudat alatt történik.

A "Kino International" épülete előtt itt Berlinben - ahol ma este lesz a Cosmopolis premierje - a hűséges rajongók tegnap óta kint sátraznak. Gondolsz arra az eshetőségre, hogy ilyen szerepekkel elriasztod  őket (amilyen a Tied a Cosmopolisban) ? 
Lehet, hogy a rajongóid a vámpír Edward Cullent akarják látni Eric Packer helyett, aki egy személyiség zavarral rendelkező milliárdos.
Nem hiszem, hogy ez a helyzet. A Bel Ami forgatása óta valami különös történt : a rajongóim a kedvenc könyveimet adták ajándékba. Tegnap Párizsban voltam és a premieren ott voltak sorba emberek akik könyveket akartak adni nekem. Hihetetlen, nem?

Örülsz a könyvek miatt? És tényleg elviszed magaddal mindegyiket?
Természetesen, azok között igazán remek könyvek voltak, többek között egy Lawrence  Ferlinghetti által írt.

Reméled, hogy a rajongóid megfognak tanulni valamit a film feldolgozásaidból?
Még akkor is, ha csak a százból egy személyt ösztönözte arra, hogy a megfelelő könyvet olvassa el és az hatalmas mélységekben hasson rá, az csodálatos lenne. A mozi több tudna lenni puszta szórakozásnál, legalábbis néha.

Ezért volt amikor azt mondtad, hogy nem akarsz többé tini filmekben szerepelni? Ezt olvastam.
Igen, én is láttam ezt. Valaki félre értett engem vagy félre akart is érteni. Ki mondja azt, hogy a Cosmopolis nem tini film volt? Ha egy szex vagy erőszakos jelenet van egy filmben az automatikusan felnőtteknek szóló filmnek minősül, tekintettel arra, hogy miről szól a témája.
Ezek a kategóriák teljesen abszurdak. Nem, én soha nem mondtam igazából ilyet! 

De a Cosmopolis nem igazán egy fiatal tiniknek való film, ugye?
Nos, én nem könnyen sokkolódtam le, akár tinédzserként se. És, hogy őszinte legyek: minden tinédzser néz hardcore pornót manapság és valószínűleg látott már több mint felháborító dolgokat mint a mi filmünknél...

Igen, ez igaz. Ez azt jelenti a szülőknek, hogy nincs okuk aggódni a Cosmopolis miatt. Az összes Twilight rajongót habozás nélkül el kell küldeni a moziba!
Hacsak nem a szülőknek a párbeszéddel van valami bajuk. Ha azt gondolják "Oh nem, nem akarom, hogy a gyerekeim ilyen sok szóval foglalkozzanak" akkor nekik aggódniuk kell a film miatt.

A film nézőinek többsége azt mondja : Meztelen vagy minden filmedben.
Tényleg?Ez valóban így is van.

Hogyan érzed magad, amikor a forgatáson meg kell válnod a ruháidtól?
Angol vagyok. Mindig bizonytalanabb vagyok másoknál. Mindenki nyugodt a forgatáson, még akkor is ha egy meztelen jelenetet vesznek fel. Én mindig rettenetesen feszül és ideges vagyok.

És ez nem lesz jobb?
Amikor bízom a rendezőben és azt várom a film végén, hogy nagyszerű legyen, akkor ez könnyebb. De ha ez nem igy van, akkor úgy fogom érezni magam mint egy prostituált.  (nevet)

Egy izgalmas tavalyi éved volt, mi volt a legcsodálatosabb élményed és mi volt a legrosszabb?
Nos..hm..sok volt mindkettőből. Azt mondanám, hogy a legcsodálatosabb élmény közül az egyik, amikor a filmünket elfogadták Cannesban. Nagyon hálás vagyok ezért. Tudod, azt reméltem, hogy talán tíz év alatt versenybe kerül majd egy filmem, de minden olyan hirtelen pont most történik. Teljesen hihetetlen. 

Ez azt jelenti, hogy nem volt tervbe ez a karriered ami közvetlenül Cannesba vezetne?
Tudod mi, az első Twilight film óta az összes újságíró megkérdezett engem, hogy biztosan félek hajtani a szerepeket. És azután a film, amit a Twilight saga vége után forgattam először versenybe kerül Cannesba. Ez totálisan ledöbbentett engem.

És mit gondolsz magadról, az első nem vámpíros szerepedben? 
Szeretem a filmet. Úgy gondolom, ez a legjobb munkám. Eddig mindig kényelmetlenül éreztem magam amikor magamat néztem a nagy képernyőn, de ebben az esetben teljesen az ellenkezője történt.

Mit szerettél legjobban a szerepedben?
Ez első hallásra kicsit furcsa,de szeretem a szavakat ahogy hangazanak, amikor kimondjuk őket. A nyelv, a mondatok, ahogyan ezek el vannak helyezve - ez mind szép.

Melyik mondat tetszett a legjobban?
Azt gondoltam, "Ez az én amerikai mogyoróm amiket szagolsz" volt a legjobb.
"Azt hiszem, hogy a szexuális szervem most visszavonul a testembe" is nagyon jó és abszurd.

Most beszéltünk a legjobb élményeidről, de melyik volt az egyik legrosszabb?
A kutyám beteg lett, az nagyon rossz volt. (nevet) De tényleg, az szörnyű volt! Mégis most már jobban érzi magát.

Forrás: Interview
Köszönet az angolra fordításért egy lelkes Rob rajongónak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése